I väntan på matteprov

I morse sken solen på mig när jag gick till bussen och under hela bussresan hade jag musik i öronen. Äntligen har jag kommit ihåg att fylla min mobil med musik!
Nu ska jag skriva det sista på en uppgift till bokprojektet som vi har haft, ikväll har vi redovisning för det. Och om 20 minuter väntar matteprov. Men sen är jag i princip ledig, för imorgon ska jag bara till skolan en stund på morgonen för att ha utvecklingssamtal!
Mitt bokomslag till bokprojektet. Äntligen klart!

Hello my friends

Nu har jag inte varit här på ett tag igen. Det beror främst på följande orsaker:

-I torsdags åkte jag till Hemavan som konfaledare på ett läger, kom hem på söndag kväll.
-I veckan har jag hittills haft två prov, imorgon har jag ett till plus en fet redovisning.
Med andra ord har det inte riktigt funnits tid. Och så är jag lite lat också, hehe.
Just nu håller jag på att föra över bilder från kameran (den dåliga, min är fortfarande på reparation...) så de kommer alldeles strax i ett senare inlägg.
Och så har jag hoppat mer med Puzzel! Flickan är så duktig, hon hoppar riktigt högt nu och hon förstår precis att efter att hon hoppat ett hinder ska hon hoppa det som står efter också. Det märks att hon tycker det är roligt, efter att hon har hoppat hela banan vänder hon och hoppar den igen!
Bland de första bilderna jag tog på tjejen, i maj eller juni om jag inte minns fel?
Till helgen ska jag nog iväg till Angelica, då har jag tänkt fota hennes nya angora med min dåliga kamera. Åh, vad jag saknar min.
Ett väldigt plottrigt inlägg, snart följer ett med bilder från Hemavan.

Nu är den här!

Det här paketet hittade jag i min brevlåda idag! Oj, så glad jag blev!
Den innehöll förståss min sprillans nya rosa H-sele från rabb-it!
Och mitt nya långa rosa koppel.
Självklart var jag tvungen att testa den på min lilla plutt-tjej. Tyvärr hade jag missbedömt hennes storlek en smula, hon är så mycket mindre nu när nästan all vinterpäls är borta, men jag får klippa av den lite.
Min fina, fina Puzzel-puzz! Det var så väldigt fint väder när jag kom hem så trots allt plugg som väntade tog jag ut Puzzel en bra stund. Vi satt på bron och solade en stund, sen hoppade hon runt i sin nya sele och jag hängde efter så gott det gick. Och så hoppade vi lite också. Flickan har börjat förstå vad det går ut på nu tror jag, hon är så duktig så.
Min kamera är skickad på lagning nu och därför fick jag lov att låna mamma och pappas stenålderskamera i stället.
Ikväll har jag byggt ihop det andra facket :) Nu har jag bara dörrarna och ställningen den ska stå på kvar! Och färger förståss. 

Nu ska jag snart se House och dricka te.
Vad ska ni sysselsätta er med ikväll?

Rödhårig och planer för morgondagen

Färgen syns inte så bra på bilden, men kan säga att nu blev det rött! Glad tjej!


INGEN UTVÄXT!!!!

Jag nämde tidigare att det var friluftsdag imorgon. Det innebär att jag och Amanda (och Emilie?) ska försöka, så gott det går, ta oss runt nydala så fort vi orkar och sedan hoppa på första bästa buss hem igen. Väl hemma ska jag plugga japanska, fixa det sista på bokomslaget till medieproduktionen och börja redigera lite bilder till hemsidan på multimedian tror jag. Efter det ska hoppa med Puzzeltussan! Och så har jag räknat med att borra ihop det andra burfacket på kvällen. Fullspäckat schema, det gillas!
Jag ska nog ta lite bilder för att dokumentera mitt och Amandas äventyr också, så det kommer nog upp på bloggen senare.
Ha en mysig kväll!

Nu ska jag bli rödhårig igen!

Alldeles strax ska jag hoppa iväg och färga mitt hår. Och den här gången har jag tagit rätt hårfärg! Så nu ska det bli rött och inte brunt, förhoppningsvis. Hehe, Emilie sa idag att hon skulle kräkas om hon behövde se min utväxt en enda dag till. Men jag kan inte hjälpa att det växer snabbt!

För övrigt har jag pluggat japanska idag, kul. Och kollat igenom massa gamla bilder, jag ska göra en hemsida på skolan och behövde välja ut vilka djurbilder jag vill använda mig av. Betydligt roligare! Sen hade jag också planerat att plugga matte men jag glömde boken i skåpet och imorgon har vi friluftsdag så då är jag inte i skolan... AHHH!!! Vi har prov onsdag nästa vecka, jag har inte pluggat ett skit och jag åker till hemavan på torsdag och kommer hem söndag kväll. Känns stabilt!
Nej, nu ska jag sluta pladdra och göra något åt mitt hår i stället. Lovar er en fattig cambild när jag är klar!
(åhh kan någon förklara för mig varför min text inte vill delas upp i stycken?? bara översta stycket gör som jag vill)

Burbygge!

Idag har jag jobbat från morgon till kväll. Allvarligt talat!
Halv tio i morse gick jag ut och fortsatte bygga på buren, vid tolv började jag frysa och gick in en stund. Halv två gick jag ut igen och var ute till fem.
Och det är faktiskt sjukt skojigt! Jag var alltid den som hatade träslöjd i grundskolan men nu tycker jag det är så roligt att såga och borra. Och att faktiskt få skapa någonting själv, nästan utan hjälp från någon annan. Men tack till min kära far som hjälper mig när jag kör fast!

Och vad är det då jag har gjort idag? Jo, först har jag sågat ut en massa lister och stoplar. Listerna har jag sedan skruvat fast på brädorna och slutligen har jag satt ihop brädorna och satt dit tre stolpar i framkanten. Så nu är ett fack nästan klart! Det saknas bara en dörr.
Här är ett par fattiga mobilbilder som jag fotade under arbetets gång.
Såg och rester från mina avkapade lister
Stolpar och lister
Lite närmare
Första facket nästan klart! Och stort blir det
Vad har ni gjort idag? :)

Vårdag

Idag var det vår ute igen, med klibbig snö, kvittrande fåglar och hela tio plusgrader. Och ännu varmare blev det när man sågade itu tre gigantiska plywoodskivor i flera skivor. Jag har ju börjat med min nya kaninbur! En tvåfackare, så ni kan nog gissa er till vad det innebär... Men jag tar upp det senare. I alla fall så var det fruktansvärt jobbig för mina otränade spagettiarmar men jag tror det blir bra i slutändan. Som jag tidigare lovat ska ni få följa bygget i bilder men eftersom jag bara har sågat ut brädor är det än så länge inte mycket att se.

Sofia satt bakom mig idag i garaget och spikade ihop hinder. Så nu har vi fyra stycken var i vår ägo! Jag ska ta ut Puzzel redan efter middagen och hoppa lite. Problemet är bara att hon inte har någon sele än men den kommer dyka upp i början av nästa vecka. Bilder utlovas.I morgon går hundarna (och deras förare) i mål i Vindelälvsdraget. De senaste åren har jag varit där och fotat men nu velar jag om jag ska ta med kameran eller inte. Jag vill inte förstöra den ännu mer men å andra sidan förlorar Vindelälvsdraget sin tjusning om jag inte kan fota. Kanske att jag bara stannar hemma och bygger på buren i stället? I morgon har jag tänkt hinna med att övningsköra lite också samt plugga. Flera prov väntar nästa vecka.

Kvällens planer är att plugga och sälja lite kakor för KUn. Vi försöker ta oss till Polen!

Nu är jag GALET HUNGRIIIG och hoppas på mat snart.
Ha en trevlig kväll!

Bloggproblem

Blogg.se verkar inte vilja fungera riktigt för mig just nu så jag håller mig utanför tills det börjar fungera igen.
Lite info om vad som händer i mitt liv just nu:

-Håller på med ett bokomslag till Grafisk formgivning. Är nästan klar men kan inte komma på hur man ändrar storleken på dokumentet??

-Jag ska färga håret i helgen (i kväll?). Hejdå bruna hår! Nu ska jag bli rödhårig igen, förhoppningsvis.

-I helgen börjar jag bygga på nya kaninburen!!!! Ni ska få steg-för-steg bilder!

-Hoppas på superväder så jag kan ta ut Puzzel riktigt långa stunder, min pluttis.Hoppas ni får världens mysigaste helg!

Onsdagkväll

Jag slöar framför datorn och TVn, samtidigt förståss. Usch, så fruktansvärd jag är.
Hemskt trött är jag också så jag ska sova på bara en liten stund har jag tänkt.
Nu har jag skrivit om en mening fem gånger utan att få den att låta vettigare. Mitt huvud känns som en kletig massa, just därför ska jag avsluta det här nu.


weheartit.com, i brist på annat

Det här kan vara det tråkigaste inlägg jag någonsin skrivit. Men har jag lovat att blogga så har jag!

Norrsken
Norrsken kan nog vara det finaste med vintern. Se bara på bilderna här ovan! De fotade jag två veckor sedan ungefär, tyvärr hann jag inte ut och fota innan det hade börjat försvinna. Egentligen är de alldeles för brusiga, men det låtsas vi inte om.
Den sista bilden, föreställande en liten del av stjärnbilden Orion kallad Orions bälte, tyckte jag var lite fin.

KaninhoppningFler bilder från hopptävlingen förra helgen!
Jag blir så himla imponerad av kaninerna, att de kan hoppa så högt och snabbt. Och så ser både de och förarna ut att ha så fruktansvärt roligt med!
Kannske är det en omöjlighet att jag och Puzzel hoppar runt på tävlingsbanorna snart, men det hindrar mig inte från att försöka.

Åh, det glömde jag berätta, jag beställde en sele till Puzzel för en vecka sedan! En rosa förståss, till min prinsessa. Ett långt koppel på 2,5 meter klickade jag också hem. Jag väntar beställningen till veckan, ni får se bilder då. :)

Just nu...

...borde jag egentligen plugga Japanska, men jag tar en liten paus och bloggar i stället. Även fast jag inte har mycket att blogga om, jag skrev ju nyss ett helt långt inlägg. Har ytterligare två inlägg att skriva men det får vänta ett tag! Jag kommer dränka er i blogginlägg. Hoppas jag.

Nu lyssnar jag på min nyskapade The Ark-spellista på spotify. Som för att hylla det band som jag lyssnat på längst och fortfarande gillar så himla mycket. Åh, jag hatar att de ska sluta. Men deras musik finns i alla fall kvar.
Så här glad är jag när jag har en massa plugg som väntar och när min kamera dessutom är trasig. Men vad sjutton! Det är inte lönt att klaga, lika bra att sätta igång att plugga i stället. Positivt tänkande vänner!

Föresten så är min vägg inte gul. Det ser bara ut som det, jag lovar.

Mitt Sportlov

Jag har återvänt till bloggvärlden igen! Och det känns bara bra.
Jag lovar att bli bättre på att blogga hädan efter. Och vi får väl se om jag lyckas hålla det för en gångs skull, hehe.

-En av de första sakerna jag gjorde under mitt lov var att skutta iväg till kaninutställningen och kaninhoppningen i stora staden. Det var lite av ett äventyr i sig, jag hoppade på ultrabussen mot Travbanevägen och fick sen vandra i en halvtimme i vansinnig blåst för att komma till själva travbanan där utställningen hölls. Men vad gör man inte för att träffa lite kaninfolk? Det var helt klart värt det. Träffade fina Ida och dessutom Sofie och lite andra hoppmänniskor. Nu är jag ännu mer sugen på att bygga klart mina hinder och hoppträna med Puzzel!
Försökte mig på att fota hoppningen men det gick inte alls som jag ville. Slutarknappen på min kamera har nämligen lagt av nästan helt så inom de närmaste dagarna skickar jag ner den på reparation. ÅHH!-Sen har jag träffat lite vänner också, jag sov hos Sofia en natt och for in till stora staden med Cissi en dag. Och sen träffade jag ett par av flickorna i det gamla gänget, trevligt trevligt.

-Självklart har jag myst med Hugo och puzzat på Puzzel en massa med. Mest. Har suttit ute i timmar med min kanintjej och suttit med vovven i knät och kikat på film. Husdjuren är alltid bäst♥

-OCH JAG HAR MÅLAT OM MITT RUM! Nu är det tjusigt vitt med en röd fondvägg. Jag älskar det! Det känns otroligt ljust och luftigt. Och så är det så mycket enklare att fota mot en vit vägg än en blå...
Det krävdes ett par dagar och himla jobb för att få det färdigt men det var det värt. Ni får bättre bilder senare! Jag får låna pappas kompaktkamera tills dess min kamera är fixad... På bilderna här under hade jag inte styrt tillbaka alla möbler än, eller hängt upp gardinerna.

Det var mitt Sportlov! Vad gjorde ni under era? :)


Jag tar sportlovsledigt

En del har klagat på min frånvaro på bloggfronten, hehe. Så nu satte jag mig ner och började skriva på ett blogginlägg innan jag insåg att det fanns så himla mycket annat jag skulle vilja göra just nu. Jag har Sportlov och vill tillbringa så mycket tid som möjligt med vänner och djuren.
Därför säger jag byebye till er under den här veckan. När skolan börjar igen kommer jag ha en massa bilder att visa er!


Promenad i stora staden

Emilie tvingar mig att blogga, så det är väl bara att följa hennes vilja. Eller inte! Men nu gör jag det ändå.

Jag, Emilie och Miriam gick på världens promenad idag. Helt galet. Först till simhallen, sen till stadskyrkan, sen in till stan, sen någon lååång och konstig väg tillbaka till simhallen och så tillbaka till skolan igen. Nu gör mina stackars otränade ben ont.
Jag tog fina bilder som ni kan vila era ögon på här nedan.


Såhär fint kan Umeå se ut ibland. Ingen sol, det gjorde mig ledsen.


En Emilie som gör... ja, vad?


Söta flickor.


Ytterst kreativ bild på kyrkan.


Glad flicka med barbapappor!