Dag 03 – Mina föräldrar

Det här ämnet känns lite svårt. Visst kan jag berätta mycket om mina föräldrar, men frågan är hur mycket jag vill berätta utan deras tillstånd? Här får ni i alla fall en väldigt kort presentation.

Mamma Lena jobbar för tillfället på Scorett i Umeå, har tidigare jobbat på klädbutikerna Vero Moda och Only. Det gillar jag massor eftersom att jag fått massa rabatt på kläder och skor, haha!
Pappa Jocke jobbar med järnvägar och har bland annat varit delaktig i Botniabanan.
Jag tycker om båda mina föräldrar himla mycket, de är bäst.


Dag 02 – En sak ni inte vet om mig

Idag har jag varit galet trött hela dagen! Så idag blir det till att lägga sig tidigt, men innan det ska jag bara skriva det här inlägget. Natti!

Jag är überkänslig när det gäller frukt.
Innan jag kan äta något i fruktväg måste jag först känna på den ordentligt innan jag inspekterar den noga efter eventuella bruna fläckar. När det gäller smak är det också himla noga, särskilt citrusfrukter måste vara sådär perfekt sura för att jag ska kunna äta dom.
Och varför då? Jag har ärligt talat ingen aning. Kan tänka mig att jag kanske var med om att äta en väldigt möglig frukt som liten eller något åt det hållet.

En annan sak, när jag ändå kom in på det här med upplevelser som liten, är att jag verkligen hatar människor i masker. Min kära mor hävdar att det hänger kvar från när jag blev skrämd av en "tomte" på stan som liten och det kan säkert stämma. I alla fall, det är ytterst obehagligt. Fy. Blä. USCH!

Här är en länk till en "10 saker du inte vet om mig" lista som jag skrev för ett tag sedan.

Dag 01 – Om mig

Jag är Nadja Wänting.
16 år gammal (snart 17 till och med!) och boende utanför Umeå med familjen som består av mamma, pappa, lillebror och lillasyster. Och så en hund och en kanin.
Jag går första året på medieprogrammet på Midgårdsskolan i Umeå och trivs fantastiskt bra. Jag älskar skolan, lektionerna, klassen.. Allt är super helt enkelt! Att få fota på lektionstid är som en dröm ;) Fotografering är alltså ett stort intresse, likt djur och musik. Dock har musikintresset svalnat en del, tyvärr.
Jag har rött (färgat förståss) långt hår och blå ögon. Min hy är superblek och jag blir aldrig brun, bara sådär lite mesigt.. Gul? Och jag är kort, 157 cm och inte en millimeter längre än så.
Mitt självförtroende har aldrig varit särskilt bra, fram tills nyligen. Numera tycker jag faktiskt att jag är ganska så toppen, fast det finns fortfarande allt för många tillfällen då jag känner mig som den minsta och ynkligaste levande varelsen i världen.

Och annars då? Jag skrattar. Mycket. Och pratar, om allt möjligt. Men det här är alltså gentemot människor som jag lärt känna en smula, mot totalt främmande människor brukar jag vara hopplöst blyg även fast jag försöker att dölja det så gott jag kan.
Min humor är ganska värdelös, det vill säga att i princip allt i världen är roligt. Jag har för det allra mesta en väldigt positiv inställning till livet och vill alltid lätta upp en dyster stämning. Vilket både kan vara bra och dåligt, dåligt för att jag oftast själv inte alls visar om jag är nere på något sätt.
Jag gråter i princip aldrig och jag har ingen aning om varför. Om jag inte minns fel var senast förra året när min kanin dog och innan dess var det ett antal år innan.

Jag strävar alltid efter att vara mig själv och att våga det. Jag står för det jag vill och vad jag tycker. Det senaste året har jag växt så himla mycket som person och det vill jag fortsätta med.Så väldigt lyckat att när man skriver något sånt här så sitter man på skoldatorn där det kanppt finns några bilder. Aja! Det blir en "favorit" i repris. ;)

Nu vet jag inte riktigt hur den här texten blev då jag fick ytterst få timmar sömn inatt (jag skyller i alla fall på det om den blev konstig). Men nu fick ni kanske reda på något festligt om mig. Inte? Då var det ändå ganska så trevligt att skriva det.


30 utmaningar

Nu har jag också hittat den här listan med utmaningar som så många andra bloggare kämpar med. Haha.
Ni har nog inte undgått att märka att jag inte känner mig på topp på grund av det här med Yuki. Att skriva om honom gör mig bara ledsen och jag har ingen inspiration till andra texter så därför passar den här listan perfekt just nu. Vem vet, det kanske till och med blir intressant att läsa?

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – En sak ni inte vet om mig
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Mina syskon
Dag 07 – I min handväska
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Platser jag besökt
Dag 10 – Min första kärlek
Dag 11 – Min dag
Dag 12 – Min bästa vän
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Min barndom
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Vinter i svart&vitt

Igår fick jag den briljanta idén att ta med mig kameran när jag skulle gå ut med Hugo. Tyvärr hade jag inte räknat med att det skulle vara så galet kallt, så jag hade ingen känsel kvar i mina fingrar när jag kom in igen. Men jag fick i alla fall ett par bilder med mig in som jag valde att göra om til svartvitt.

Föresten så var bion helmysig igår. Filmen var bra (Harry Potter förståss!) och efteråt satt vi oss på ett Café och pratade i en timme innan våra bussar gick. Trevligt.Bara lite svammel

Jag vill vara sådär väldigt kreativ och skriva sådär väldigt fina texter. Men jag känner mig bara sådär väldigt tom.APUrapporten är äntligen färdigskriven och jag har försökt spela gitarr utan vidare framgångar. Och lyssnat på Lars Winnerbäck, jag som aldrig har gillat Lars Winnerbäck?
Nu ska jag försöka hitta något ätbart som jag kan stoppa i mig, fota någon bild innan det blir mörkt, gå ut med Hugo och tvätta håret innan bion.

Tankar en torsdagskvällTack för alla värmande komentarer hörrni. Jag har inte svarat på alla än, jag vet helt enkelt inte vad jag ska skriva. Men ni är så fina.

Sitter hopkurad i min soffa och gäspar för fullt. Har varit ovanligt trött hela dagen, vet inte vad det kan bero på? Imorgon är vi i alla fall lediga och då ska jag unna mig en välbehövlig sovmorgon! På kvällen ska jag se Harry Potter med Amanda och Ellen samt några tills vidare okända människor. Men det blir nog trevligt.

Jag har funderat på att klippa av en bit av håret? Det börjar bli så tunt längst ner och jag vill ha en förändring. Åsikter?

Det här måste vara ett av dom tråkigaste inläggen jag skrivit. Känner att jag ska hålla mig till enbart bildinlägg ett tag till.

Criminal Minds kallar, ska se om jag kan komma in i det ordentligt nu. Ha en trevlig kväll!

Kul med julpyntDet är alltid på kvällarna som jag blir mest sugen på att fota. Så jag drog upp ISOt på kameran och försökte vara lite kreativ.

En hög med gamla bilder

Onsdagskvällar brukar inte vara särskilt händelserika, därför spenderade jag en stor del av tiden till att kolla på och redigera lite gamla bilder. De flesta är från Kolmården i somras.Förstå hur länge jag satt för att få den här posen på bild? Åh. Jag gillar.


Jag blev allt annat än nöjd över dessa två bilder på snöleoparderna, men de är så galet vackra.


Det kändes som slutetNi vet Yuki?
Världens finaste Yuki? Världens mysigaste, underbaraste kaninpojke?
Förra helgen gjorde jag en hemsk upptäckt när jag kikade på hans tänder. Yuki har bettfel. Tångbett, det vill säga att hans framtänder går ihop. Vilket betyder att de inte slits ner ordentligt. Vilket betyder att de bara fortsätter växa.. Tills han inte kan äta längre.
Jag har pratat med uppfödare, vänner och veterinär och kommit fram till att det inte finns något att göra åt det. Jag skulle kunna klippa tänderna, men då skulle jag få fortsätta med det och det är inget som håller i längden varken för älsklingen eller ekonomiskt. Dessutom sa veterinären att kindtänderna troligen också låg fel, och då måste han sövas ner för att klippa tänderna ett par gånger per år. Och det känns inte heller som ett alternativ.
Så för Yukis bästa tänker jag ha kvar honom så länge som möjligt. Och sedan måste jag nog låta honom somna in.
Allt känns fruktasvärt hemskt och orättvist. Att det skulle hända just min Yuki. Min ögonsten.

Så jag vet inte hur det blir med bloggandet framöver. Kanske blir det mycket uppdatering, för att tänka på annat. Eller så blir det inte mycket alls.

Foto i studion II


De två sista är mina favoritbilder från tillfället! De är charmiga.

Efter lite drygt en vecka fick jag äntligen ork att redigera bilderna från studion förra onsdagen. Det visade sig dock inte vara särskilt mycket att redigera, förutom på första bilden så har jag bara gjort om bilderna till svart&vitt samt dragit på ljuset en smula. Porträttbilder blir nästan alltid mycket finaste i svart&vitt tycker jag, håller ni med?
Det var himla roligt att fota! Men svårt, då vi fotade i så lite ljus. Dessutom måste jag definitivt träna på att våga styra och ställa med våra modeller... Det är någonting helt nytt för mig som i princip bara fotar djur i vanliga fall!
Den här gången stod fina Yulia modell igen, samt en kille som jag dessvärre aldrig kom ihåg att fråga om namnet på.


En aning trött baraUngefär så här pigg är jag idag! Jag och Hugo har suttit med mitt täcke i soffan framför datorn större delen av morgonen. Känner på mig att jag inte direkt kommer flytta på mig i första taget heller ;)
Farmor fyller år idag, så tids nog ska jag kämpa mig upp här ifrån, klä mig och borsta igenom mitt trassliga trollhår. Men tills dess då? Ett par gamla episoder av Vampire Diaries kanske? Why not!

Utförlig redovisning om min lediga dag

Igår var jag ledig från skolan. Igen! Den här gången var anledningen att skolan var stängd för utvecklingssamtal. Dock har jag inte mitt samtal förän nästa vecka, med andra ord fick jag hela dagen ledig! Jag tog tillfället i akt och bestämde mig för att ha en riktig slappardag.

Morgonen började klockan halv 9, när jag vaknade av att Hugo stod nedanför sängen och sa åt mig (gnydde gällt) att det var dags att kliva upp. Det var jag inte alls pigg på då, utan jag lyfte upp vovven i sängen och så somnade vi om en halvtimme eller så innan vi gick upp. Vi delade på frukost i vardagsrummet, jag åt rostat bröd och drack varm choklad och Hugo fick äta upp mina torra brödkanter. Och så blev båda glada och nöjda.
Innan lunch var det dags att ta itu med dagens enda uppgift - att klippa Hugos päls. Det är ingenting som någon av oss tycker om. Hugo tycker att det är himla jobbigt att stå stilla så länge och jag blir ledsen när all hans fina långa päls försvinner. Tyvärr är det en nödvändighet, för när Hugos hopplösa blandraspäls blir tillräckligt lång tovar den sig som sjutton hur mycket jag än kammar.Jag överdriver inte när jag säger att min hund mest bara består av päls. Jämför högen med borsten som ligger bredvid, som är ungefär lika stor som en vanlig hårborste. Det tog lite drygt en timme att klippa hela honom vilket var nog länge för att vovven skulle bli döless. Och för att göra livet ännu jobbigare för honom badade jag honom också för att bli av med all lös päls, vilket tog ytterligare en halvtimme eller så. Nedan ser ni resultatet.
Haha, jag har aldrig ugett mig för att vara en duktig frissör. Men jag tycker han blev riktigt söt! Dessutom blir han så galet len när han är klippt, han ligger bredvid mig i soffan nu och myser. Världens finaste vovve.

Efter projektet att klippa Hugo hade jag inget mer planerat, men det blev till att mysa ner sig i soffan under ett täcke och se på Alice in wonderland (för 4e gången? jag älskar den!) ett par timmar. Sedan tog jag ut Yuki på bron också. Passade samtidigt på att sopa av brod ordentligt så att han inte skulle bli allt för snöig.
Jag hann också med ett misslyckat försök att fota vattendroppar. De här två blev de bästa, så ni kan ju tänka er hur de andra blev. Men jag ger inte upp!


Sen blev det kväll och vi skulle fira bästa mormor som fyllde år. Stora delar av släkten samlades hemma hos oss (mormor, morbor Lennart, morbror Leffe, Leffes Milla och seras son och min finkusin Vidar) och fikade, såg på Idol och hade det allmänt trevligt.

Och så var dagen slut och jag somnade väldigt nöjd.

Senaste fotolektionen

Lite trevliga bilder från senaste fotolektionen. Uppgiften var att jobba med actionbilder. Alla är inte superbra, men vi hade galet roligt!
Föresten så har det snöat ordentigt i natt. Mysigt!


Hahaha, Amanda..


Glad tjej! Med alldeles för mycket skärpa.


Rörig bild, men jag gillar skuggan.


Nadja springeeer!


Amanda spingeeer också.


Folk.


En till bild med överdriven skärpa, men jag orkar inte ändra. Jag blev snurrig efter det där!


Haha, gillar bilden.


Vad hände här...?

Ett kvällsinlägg

Imorgon är det slut på lov. Och för första gången på väldigt länge gör det mig inte ett dugg. Jag ser fram emot att komma tillbaka, träffa vänner och bara ha det trevligt.


Bara lite roligt så här på kvällen. Jag skrattade galet mycket när vi såg den här i fredags. Min humor är rolig.

Jag har ägnat kvällen åt att se nyaste avsnittet av Vampire Diaries, förundrats över hur himla fin Ian Somerhalder är som vampyr och kikat på EMA. Nu ska jag läsa ur Män som hatar kvinnor, som jag har läst i flera veckor nu utan att läst ut den. Det är inte likt mig. Sen ska jag sova så jag tar mig upp imorgon bitti. Föresten, efter skolan måste jag gå ner på stan och köpa ramar till mina förstoringar och te innan jag åker hem. Någon som vill hålla mig sällskap?


Trevlig bild från förra fotolektionen. Har faktiskt en hög bilder från den att dela med mig av, ska försöka att komma ihåg det imorgon.

Det här inlägget blev ungefär lika rörigt som jag trodde att det skulle bli.
Godnatt kära vänner!

European Music Awards

Grattis Tokio Hotel som vann priset för Best World Stage Performance!


The Army

Godmorgon!
I morse när jag vaknade var världen vit igen, och jag kunde inte blivit gladare. Ljust, vit snö som lyser upp de mörka kvällarna.

Igår var ett äventyr i sig. Jag och Sofia tog en spontantripp in till stora staden, Fia skulle köpa lite smått och gott och själv hade jag inget bättre för mig. Dessutom tänkte vi passa på att hämta lite virke till hinder hos Hanna som ska flytta och inte kan ta med sig allt. Det var trevligt. Vi vandrade omkring och kikade på lite allt möjligt, satt på ett mysigt Café och drack latte och iaktog människor som kom och gick och hälsade på mamma på Scorett. Så blev klockan tre och vi tog bussen upp till Nydalahöjden för att hämta virket vilket var betydligt mer än vad vi hade tänkt oss. Det blev en hel stor IKEAkasse full, med en stor barngrind (som vi ska använda till bommar) som pricken över i! Alltså fick vi bära runt på den i ytterligare två timmar på stan innan vi for hem. Folk glodde, pekade och skrattade och jag klandrar dom inte. Vi hade själva himla roligt när vi vandrade igenom hela Åhlens och försökte att inte välta ut allting som kom i vår väg.


Gammal bild på mig och Fialotta från tidigt i somras!

Idag ska vi ses igen och börja spika i vårt nya virke. Det kan bli spännande.
Och senare ikväll samlas alla vi och ett par av flickorna (aka Vännäsbymaffian) hemma hos Cissi för en kväll full av prat och skratt. Det tror jag blir himla mysigt! Trots att jag träffar de flesta av dom då och då saknar jag dom, det känns konstigt att vi inte ses varje dag längre.


Skolavslutningen i 9an!

Nu ska jag ut och mysa med Yuki innan jag ska möta Sofia.
Ha en trevlig fredag!

Mina favoritbilder 2010

Josefin önskade ett inlägg med mina favoritbilder. Så här kommer det!

Målande på morgonkvistenJag kom hem 9 i morsen, och det här är vad jag sedan har ägnat morgonen åt. Skåpet var alltså blått förut. Det är inte alls klart än, jag måste fortfarande måla ett varv till. Men det blir nog bra tror jag!
På en stund ska jag vandra ner till Sofia som kommit hem från fjällen. Om inte Hugo var full i löss (igen) hade han fått följa med och träffa bästa vovvekompisen Rocky men det får vänta till någon annan gång.


Jag kunde inte låta bli!

Om du var här

Nu har mitt gamla skrivbord försvunnit ur mitt rum, så jag väntar bara på att någon ska ha tid att hjälpa mig bära upp byrån hit så jag har någonstans att lägga allt som just nu befinner sig på min säng. Det gör sig inte så bra där.
Igår kväll beställde jag förstoringarna på Hugo och Yuki. Jag väntar spänt på at de ska anlända! I samband med det ska jag plocka ner större delen av alla affischer som jag har på väggarna och kanske införskaffa ett rött överkast till sängen. Då kommer i princip hela rummet att gå i blått och rött, trevligt.


Finaste Hugo från igår.

Om någon timme ska jag och Cissi träffas och plannera en lek som vi ska sysselsätta busungarna med ikväll. Jag har en känsla av att vi kommer ha minst lika roligt när vi gör den som när de leker den. Mys!
Fram tills dess ska jag bara surfa runt på datorn, kanske se något gammalt avsnitt av Gossip Girl. 

Hoppas ni alla får en trevlig dag och kväll! 

Den första November


Idag har jag:
-Fotat ett helt minneskort fullt.
-Redigerat bilder till oigenkännlighet.
-Myst med mina pälsälsklingar.
-Lyssnat på massa fin musik.
-Bara varit allmänt nöjd med tillvaron.


God morgon!

Idag ska jag fota. Massa fint, så som nakna träd, fluffiga kaniner och en kall himmel.